Magazin dedicat piscinei tale!

Alege-ti modelul preferat.

Informatii homeInformatii utile despre piscine

De ce ai nevoie ca sa intretii o piscina ?

Filtrul pentru piscine este necesar pentru filtrarea apei – nu lasa sa treaca impuritatile, apa din piscina fiind limpede si cristalina.
Majoritatea piscinelor moderne sunt dotate cu instalatii de filtrare cu nisip filtrant.
Aceia dintre dumneavoastra care au un sistem de filtrare cu cartus filtrant, stiu foarte bine cat este de neplacut sa fie nevoiti intr-una sa schimbi cartusul filtrant, care, fie lasa sa treaca prin el multe dintre impuritatile din apa, fie se colmateaza si risca sa arda pompa.
Deci, daca trebuie sa alegeti, nu stati pe ganduri: alegeti o instalatie de filtrare cu nisip filtrant.
Pe langa calitatea filtrarii (apa din piscina este limpede si cristalina), nu trebuie sa schimbati nimic, nisipul se schimba o data la doi ani si este chiar ieftin.
In privinta consumului de curent nu trebuie sa va faceti griji, pompele de recirculare consuma curent electric cam cat un bec.

  • Chimicale pentru piscina 
  • Atunci cand decidem sa ne construim o piscina, ne gandim cu groaza la toate eventualele cheltuieli pe care le implica intretinerea piscinei: filtre, curent, chimicale, aspiratoare, etc.
    In realitate cheltuielile pe care le presupune intretinerea unei piscine nu sunt deloc mari. Sigur ca trebuie sa mai scoatem ceva bani din buzunar — “Obrazul subtire cu cheltuiala se tine” — dar cheltuielile sunt mult mai mici decat v-ati imaginat.
    Hai sa vedem pe ce trebuie sa mai dati bani:

Pentru ca apa sa ramana limpede si cristalina, este necesar sa tratati apa din piscina cu ajutorul preparatelor chimice. Nu este foarte complicat si nu este nici foarte scump.
Ca regula generala, recomandam sa umpleti piscina cu apa de la retea. Este deja tratata mecanic si chimic si nu veti avea probleme cu tratarea apei. In acest caz, pentru o piscina de 40 mc apa, cheltuielile cu tratarea apei nu trebuie sa depaseasca 500-600 de lei pentru tot sezonul.

In general, cei care construiesc piscinele le doteaza cu un sistem manual de curatare a piscinei (o perie si o tija telescopica). Domnul casei este multumit atunci cand trebuie sa aspire piscina, deoarece aceasta actiune este privita mai degraba ca un hobby . Asta pana anul viitor, cand — deja — curatarea piscinei se transforma in corvoada. In cazul in care copiii sunt suficient de mari, vor prelua ei aceasta indatorire. Daca nu, domnul va fugi la calculator si va cauta pe internet un aspirator automat, care sa curete singur piscina. In functie de dimensiunile piscinei, modul de constructie si, evident, buget, variantele sunt urmatoarele:

Un robot (aspirator) hidraulic pentru piscine – este actionat de pompa de recirculare si se “plimba” singur prin piscina. Curata doar fundul piscinei, nu si peretii sau scarile piscinei si este recomandat pentru piscine cu dimensiuni mai mici. Are insa preturi rezonabile si curata foarte frumos si, mai ales, singur.

Un robot (aspirator) electric pentru piscine – este varianta indicata atunci cand piscina are dimensiuni mai mari, sau fundul in panta. Robotii electrici pentru piscine sunt actionati electric si se livreaza in general cu tot cu caruciorul de deplasare (Caddy). In functie de pret, curata doar fundul piscinei sau curata si peretii, linia apei si scarile.

0

Coșul tău