Magazin dedicat piscinei tale!

Alege-ti modelul preferat.

Informatii homeInformatii utile despre piscine

7 sfaturi pentru cei care vor sa-si construiasca singuri piscina ingropata

Fie ca aveti o pensiune sau o casa dotata cu curte si gradina, cred ca cel putin o data in viata v-ati gandit la placerea de a va racorii vara intr-o piscina construita dupa bunul plac, la un pret accesibil. Ce sa mai zicem de crearea unui spatiu ideal, in topul preferintelor pentru oaspeti 🙂
Cumpararea unei piscine nu este o decizie de moment si sunt sigura ca v-ati lovit de o serie de intrebari despre viitoarea piscina. La fel cum pentru cumpararea unui frigider cereti recomandari de la cunoscuti, intrebati vanzatorul din magazin si mai rascoliti si internetul pentru gasirea parerilor si a sfaturilor, la fel faceti cercetarea si pentru viitoarea piscina. Poate cu mai multa precautie, avand in vedere valoare si durata investitiei.

Grija

In decursul anilor de activitate am strans o serie de intamplari si situatii care ne-au ingreunat activitatea, dar si ingrijorari din partea celor care ne-au contactat, iar acum le transformam in 7 sfaturi care sper ca va vor fi de folos atunci cand veti decide ca a venit momentul sa transformati visul in realitate.

7 sfaturi de luat in considerare pentru un proiect reusit

  1. Aveti grija la adancimea la care se afla panza freatica! Indiferent ce teren aveti in jurul casei, el permite montarea unei piscine, insa trebuie sa aveti grija la masurarea distantei la care se afla panza freatica fata de suprafata terenului. Daca ea se afla aproape de suprafata terenului este nevoie de asigurarea lucrarii prin montarea de drenuri de jur imprejurul piscinei. Aceste drenuri sunt canale care colecteaza apa si contribuie la uscarea si stabilizarea terenului. Cel mai des intalnim aceasta situatie in foste zone mlastinoase precum Timisoara sau in zonele de pe malurile Dunarii sau Delta.
  2. Turnati zidurile de sprijin cu mare atentie, pentru a mentine geometria piscinei. Zidurile de sprijin trebuie sa fie perfect paralele si pe verticala, si pe orizontala.
  3. Folositi sapa autonivelanta cand turnati radierul piscinei (placa pentru fundul piscinei). Acest tip de sapa va va scapa de o sumedenie de batai de cap precum diferentele de nivel, timp pierdut cu re-nivelarea, costuri suplimentare si mai ales o piscina inclinata.
  4. Alegeti linerul potrivit pentru piscina. Linerul este un finisaj din PVC care asigura hidroizolatia perfecta a piscinei. Astfel, pentru a-i creste rezistenta, va sfatuiesc sa alegeti un liner a carui grosime sa fie corelata cu volumul de apa, dar nu mai subtire de 0.8 mm. Alegeti un liner de calitate chiar daca presupune costuri mai mari, daca vreti ceva durabil si fara cheltuieli suplimentare anual.
  5. Alegeti o pompa de recirculare a apei potrivita pentru volumul piscinei. Cand alegeti pompa pentru piscina intrebati care este debitul de recirculare a acesteia. Pompa trebuie sa aiba puterea de a invarti in 6 ore tot volumul de apa din piscina, sau, mai bine zis, de 2 ori in 12 ore. Ca sa puteti face o aproximare asupra alegerii pompei trebuie sa stiti ca in medie:
pentru o piscina de 40 m3 e nevoie de o pompa cu un debit de 7m3/ora
pentru o piscina de 70 m3 vei avea nevoie de o pompa cu un debit de 11m3/ora
  1. Instalati un sifon pentru pardoseala daca optati pentru o piscina de dimensiuni mai mari – asta inseamna cam de la 8m in sus. Sifonul pentru pardoseala are rolul de aspiratie si colectare a rezidurilor care se depoziteaza pe fundul piscinei, astfel ajutand la mentinerea apei curate, alaturi de skimmer.
  2. Ca ultim sfat, alegeti o piscina din otel galvanizat daca vreti o piscina durabila, usor si rapid de montat, la un pret bun. Acest material rezista mult mai bine la coroziuni, fata de piscinele din beton sau aluminiu.

Montarea propriei piscine nu e o activitate imposibila. Trebuie doar sa stiti ce aveti de facut si cum trebuie sa faceti pentru a obtine piscina durabila care sa devina usor un „membru” important al familiei. Si apoi, nu uitati, Dorothea Lespuc va sta la dispozitie cu raspunsuri si alte sfaturi bune 🙂

0

Coșul tău